Ernie Ball Paradigm
Results 1 to 3 of 3

Thread: I think I broke the volume AND tone pots on my new Cutlass bass.

  1. #1
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    1

    Unhappy I think I broke the volume AND tone pots on my new Cutlass bass.

    Found and joined the forums because I just bought a Cutlass bass and I already messed something up.

    I'll try to include some pictures, but the immediate issue I face is that my bass signal won't reach the amp unless I pull hard on the volume pot. As soon as I let go, no sound reaches my amp. I was trying to remove the knobs with a flathead screwdriver underneath them like a pry bar. I didn't realize their were small bolts to remove with an allen key. I think in prying up on the pots I damaged them.

    So, with the volume pot, without touching anything I get no sound.
    I think I broke the volume AND tone pots on my new Cutlass bass.-eb1-jpg
    But when I pull upwards, sound.
    I think I broke the volume AND tone pots on my new Cutlass bass.-eb2-jpg
    And this is only true of the volume pot. HOWEVER, both pots don't have complete travel anymore unless being pulled up on. They only turn about 25% of their travel when resting.

    So did I just break them? And if so, how could I get some new ones? Thank you anyone who takes the time to read this.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Hessen Germany
    Posts
    152
    You will get new pots from EB Cutomer Service.
    Contact | Ernie Ball

    If you own an soldering iron it will be an easy fix.
    Cover up the body with a towel - so you don't leave any marks. The solder stuff gets really hot.
    Last edited by Bert; 03-12-2017 at 03:27 PM.
    1979 StingRay natural maple

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3,981
    You broke them, sorry.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Ernie Ball Paradigm