EB Tone Squad
Results 1 to 2 of 2

Thread: Stingray Special - Bad hum in Series mode

  1. #1

    User Info Menu

    Stingray Special - Bad hum in Series mode

    Hi folks,

    I recently bought a new Stingray Special 5H, but seem to have lucked out, as it has a bad earthing problem. When in either of the Series modes, if you touch a pole-piece, there is a really loud hum. (Itís worse in the centre/filter position.) The store got their tech to check the pre-amp and reckoned they ďfixed somethingĒ, but I got it home and itís just the same. Yes, Iíve tested it on various power outlets and the problem always occurs, but does vary slightly in volume.

    Anyway, Iím pushing the store to get me a replacement pre-amp from the distributor, but I thought Iíd ask if anyone has experienced this before.

    Cheers,

    EG

  2. #2

    User Info Menu

    Most likely you'll have to send it back to the distributor for repair or replacement. That type of problem would probably be a ground problem, or a problem with the attachments to the selector switch. It could even be a bad wire from the pickup. I don't think the distributor would be able to get you a replacement preamp, as there is no guarantee that would actually fix the problem.
    2007 Stingray 5 HS Cherry Burst / Maple FB / Ceramic Pickups
    2012 Stingray 5 H Pearl Blue / Rosewood FB / AlNiCo Pickup
    2012 Steve Morse Morse Blueburst / Rosewood FB
    2012 Luke III SSH Vintage Sunburst / Rosewood Neck
    2021 Stingray RS Pacific Blue Sparkle / Maple FB

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Ernie Ball Forums