New Prodigy
Results 1 to 5 of 5

Thread: JP13 no output

  1. #1

    User Info Menu

    JP13 no output

    Hey guys,

    First post here.

    I have a JP13 with no output unless strummed really hard on magnetic pickups. Nothing from piezo.

    Has anyone had a similar issue or ideas where I should start troubleshooting?

    For a while the volume pot was scratchy sounding but now nothing at all.

  2. #2

    User Info Menu

    Dumb question here... is the battery bad?

  3. #3

    User Info Menu

    Already swapped it. Issue persists.

  4. #4

    User Info Menu

    Does sound like a power issue. Can you try wiggling the battery in the box, to see if you get any output?

    Not all 9V batteries are the same size, so sometimes they don't make proper contact with the connectors. If that's the case, you can either use a little shim (out of cardboard) at the end of the battery to seat it snugly in the box, or gently pry the connectors in the box forward, towards the battery, (with a small screwdriver, etc.) so that they make better contact with the battery.

    I'd experiment and see if that's the issue. If not, call Music Man on Monday and ask for some help.

  5. #5
    Daniel's Avatar
    Daniel is offline Ernie Ball, Inc. Ernie Ball Customer Service

    User Info Menu

    Hi there, it sounds like you may have a bad jack or battery box. Shoot us an email at customerexperience@ernieball.com and we'll help you figure it out.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Ernie Ball Forums