• There is a glitch in the forum software and/or configuration that we are still trying to track down. For now, please make sure that the title of your new thread does NOT start with a number (digits). Otherwise, your post will appear to be saved but future attempts to read it will be met with an error message indicating the thread/post cannot be found. ~ admin

evilgus

Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
5
Location
Sydney, Australia
Hi folks,

I recently bought a new Stingray Special 5H, but seem to have lucked out, as it has a bad earthing problem. When in either of the Series modes, if you touch a pole-piece, there is a really loud hum. (It’s worse in the centre/filter position.) The store got their tech to check the pre-amp and reckoned they “fixed something”, but I got it home and it’s just the same. Yes, I’ve tested it on various power outlets and the problem always occurs, but does vary slightly in volume.

Anyway, I’m pushing the store to get me a replacement pre-amp from the distributor, but I thought I’d ask if anyone has experienced this before.

Cheers,

EG
 

tbonesullivan

Well-known member
Joined
Aug 24, 2012
Messages
2,042
Location
New Jersey
Most likely you'll have to send it back to the distributor for repair or replacement. That type of problem would probably be a ground problem, or a problem with the attachments to the selector switch. It could even be a bad wire from the pickup. I don't think the distributor would be able to get you a replacement preamp, as there is no guarantee that would actually fix the problem.
 
Top Bottom